facebook-domain-verification=d5skc2g1p8m0rl8je5e4mlm0s7l4gx שתלים | mmb-negev
top of page

שתלים

מה הם שתלים?

שתלים בשיניים עשויים מבורג עשוי טיטניום. בורג זה משמש כתחליף לשורש השן. הוא נקלט על ידי העצם ובכך מתאפשרת הנחה של כתר עליו, או גשר. 
שתלים דנטליים משמשים כדי לשחזר שיניים חסרות, אחת או לסת שלמה והתקנתם כרוכה בתהליך בעל כמה שלבים. מאז עברו הרבה כוסות מים ובתוכן התותבות והיום, כדי להשלים שיניים חסרות יש פתרון יעיל, שמאפשר להשיג מראה טבעי, תפקוד נוח ושמירה על בריאות השיניים. הפתרון הזה פעם הפתרון היה רק שיניים תותבות. הוא השתל הדנטלי שבשנים האחרונות חלו בו התפתחויות רבות והושגו תוצאות נוחות אצלנו, במרפאת מומחים בנגב, עובר כל מטופל הזקוק לשתלים תהליך הכולל איסוף נתונים מלאים על מצב בריאות הפה שלו, תכנון מרחבי ובו קובעים את גודל השתל והיכן יוחדר, מתבצעת ההשתלה עצמה, בהליך כירורגי ובהרדמה מקומית. בהמשך יש להמתין תקופה של כבין שלושה עד שישה חודשים, במהלכה מחלים האזור והשתל עובר תהליך של אינטגרציה והתמקמות (עיגון) בתוך עצם הלסת. רק אז, לאחר וידוא כי השתל נקלט, מושלם צוות המומחים שלנו עובד בשיטות המתקדמות , החדשניות וטובות ביותר לכל מטופל. יחד איתנו מקבל כל מטופל הסבר מקיף על ההליך, על השתלים על האפשרויות הנוספות וטבעיות יותר מאשר האלטרנטיבות. ההליך באמצעות התקנת כתר על השתל. העומדות בפניו. אנו מלווים את המטופל לאורך כל הדרך, אישית ומקצועית.

השתלת עצם

מהי השתלת עצם?

בעשור האחרון התפתח שטח השתלות השיניים, וזאת על מנת לאפשר לכל אדם ליהנות משיניים טובות ונאות. התפתחות זאת כוללת מציאת פתרונות למקרים שאין מספיק עצם להתקנת שתלים, על ידי פרוצדורות של השתלת עצם.

מי זקוק להשתלת עצם?

השתלת עצם מיועדת למצבים בהם לא ניתן לבצע שתלים עקב חוסר עצם. חוסר העצם יכול לנבוע מסיבות שונות כמו דלקת סביב השן שגרמה לספיגת העצם, מחלת חניכיים, חוסר מולד של שיניים, אובדן השיניים לפני זמן רב, קירבת רכס העצם לסינוס המקסילארי (הרמת סינוס) ועוד.

מהו התהליך של השתלת עצם?

השתלת עצם מאפשרת להוסיף עצם במקום בו היא חסרה, כשלב מקדים או בו זמנית עם ביצוע השתלים. העצם יכולה להיות ממקור עצמי של אותו מטופל, בעצם המופקת ממקור חיצוני (מבנק עצם), עצם ממקור חיות או עצם סינטטי. 

 נתן לשחזר את העצם הן בצורה "אופקית", כאשר עובי הלסת דורש הרחבה כתוצאה מהיות הלסת דקה מדי, או באופן "אנכי" (ורטיקלי) כאשר הגובה האנכי של הלסת אינו מאפשר ביצוע שתלים באורך מתאים. במקרים רבים של חוסר עצם באזור שיניים טוחנות עליונות, הדבר נובע מקרבת חלל הפה לסינוס המקסילארי, ואז יש צורך בפרוצדורה של "עיבוי רצפת הסינוס" (הרמת סינוס).

האם אפשר לבצע שתלים והשתלת עצם בניתוח אחד?

לעיתים ניתן לבצע את השתלים ובניית עצם בו זמנית. הגורם העיקרי הקובע אפשרות זו הוא האם ניתן לייצב את השתל בצורה טובה בזמן הניתוח גם בחוסר העצם. כמו כן קובעת גם כמות העצם הקיימת באתר ההשתלה וכמות העצם החסרה, ואיכות העצם באתר ההשתלה והעצם המושתלת.

האם השתלות העצם מצליחות?

בידיים מיומנות, אחוז ההצלחה של פרוצדורות השתלת העצם גבוה ביותר. יש לזכור כי פרוצדורות השתלת העצם דורשות רכישת מיומנויות קליניות מיוחדות ורמת ביצוע גבוהה מהרופא המטפל. מיומנויות אלו נרכשות לאורך שנים של לימוד רק בהתמחויות ברפואת חניכיים (פריודונטיה) וכירורגיה, ולא בקורסים קצרים, וכן דורשות ניסיון כירורגי רב.

ישנם גורמים העוזרים להצלחת פרוצדורות ההשתלה – כגון שמירה קפדנית על ניקיון הפה והשיניים, שמירה על הוראות הרופא, לקיחת תרופות למניעת זיהום לפני ואחרי התהליך. גורמים המפריעים להצלחת ההשתלה, ועלולים לגרום לכישלונה המלא או החלקי הם בעיקר עישון, מחלות כרוניות לא מאוזנות (כגון סכרת), והפעלת לחץ על מקום ההשתלה (כגון תותבת הלוחצת על המקום). גם גיל הוא גורם משפיע – באנשים צעירים יותר יכולת בניית העצם טובה יותר- אך השתלות העצם נמצאו מוצלחות גם באנשים מבוגרים, רק שתהליך הקליטה ארוך יותר במספר חודשים.

כמה זמן להמתין?

לאחר השתלת עצם מומלץ להמתין לפני המשך הטיפול  בין 5  ל – 9  חודשים – תלוי כמה עצם חסר ובאיזה מימד.  זו התקופה הביולוגית בה העצם עוברת התבגרות ושחלוף ובונה את עצמה למימדים החדשים.

השתלה דנטלית מונחית מחשב

מהי השתלה דנטלית מונחית מחשב  (או כפי שרבים מכנים אותה השתלה ממוחשבת) ?

במקרים רבים יש מגבלות שאינן מאפשרות להחדיר שתלים דנטלים בצורה בטוחה, מגבלות אלו יכולות להיות שן כלואה, קירבה למבנה אנטומי חשוב כמו עצב או חלל הסינוס.

במקרה זה רופא המטפל בעזרה חברות חיצוניות ישלח את צילום המטופל, החברה תבצע המרת הצילום לתוכנה מיוחדת, בה יכונסו השתלים במיקום, בזווית ובמרווחים הנכונים.

בהמשך הרופא יקבל מהחברה תבנית (סד כירורגי ממוחשב) המתאימה במדויק למטופל/ת, שהודפסה מראש. במהלך הפעולה הרופא יחדיר את השתלים דרך התבנית.

 

 

האם כל השתלה חייבת להיות נתמכת מחשב ?

כאשר רוחב העצם מספק וישנו מרחק רב ממבנים אנטומים חשובים (דוגמת תעלת העצב בלסת תחתונה, הסינוסים המקסילרים בלסת עליונה וכו'), ההשפעה של הגורם האנושי וסטיות קלות בין המיקום הרצוי של השתל לבין מיקומו בפועל אינן נוטות להיות משמעותיות.

אם זאת, כאשר אנו נמצאים במצב של בו אין נפח עצם גדול וכאשר אנו נמצאים בקרבה יתרה למבנים אנטומים, דיוק מירבי הוא חובה.

ניתוח הרמת סינוס לצורך השתלת שיניים

מהו ניתוח הרמת סינוס?

ניתוח הרמת סינוס מיועד להוספה ועיבוי עצם לסת בחלקים האחוריים של הלסת העליונה.

התקנת שתל דנטלי בחלקים האחוריים של הלסת העליונה מחייבת נפח עצם מספיק רחב וגבוה כדי שיחזיק את השתל הדנטלי לאורך זמן. ניתוח הרמת סינוס, אם כן,  הוא סוג של טיפול תומך במקרים בהם קיים מחסור בעצם לצורך ניתוח השתלת שיניים. 

באזור הלסת העליונה קיים סינוס מקסילרי שהוא סוג של חלל אוויר. 

ניתוח הרמת סינוס נעשה לפני או ביחד עם ניתוח השתלת שיניים ע"י הרופא שמבצע את ההשתלה. אחוזי ההצלחה של ניתוח הרמת סינוס הם גבוהים מאד ועומדים על כ-95%.

קיימות שתי שיטות לניתוח הרמת סינוס: הרמת סינוס פתוחה והרמת סינוס סגורה. 

מהי הרמת סינוס פתוחה?

הרמת סינוס פתוחה קרויה בשם זה בשל פתיחת חלון גישה שיוצר הרופא המנתח בצד החיצוני של הלסת כדי להגיע לחלל הסינוס המקסילרי.. 
לאחר פתיחת חלון הגישה לחלל הסינוס המקסילרי מרימים בעדינות את הרירית המכסה את דופן החלל (ממברנה) ומכניסים בין הרירית לרצפת החלל גרגירים קטנים של עצם כתושה העשויים מעצמות אדם, מעצמות פרה או מחומרים סינטטיים. לאחר החדרת גרגירי העצם הכתושים סוגרים את החלל באמצעות תפרים. 

בתוך כשמונה חודשים מתרחש בלסת תהליך ביולוגי שבו העצם הטבעית בלסת מחליפה את הגרגירים שהוחדרו ונוצרת עצם רחבה במקשה אחת שמסוגלת להכיל שתל הדנטלי בצורה בריאה ולאורך זמן.

מהי הרמת סינוס סגורה?

להבדיל מניתוח הרמת סינוס פתוחה, בניתוח הרמת סינוס סגורה אין פותחים חלון גישה לסינוס המקסילרי. 

הרמת סינוס סגורה מתבצעת באמצעות הכנת חלל בעצם הלסת מתוך חלל הפה  . את גריגירי העצם הכתושה מחדיר המנתח דרך הקדח שנוצר מתחת לרירית הסינוס באמצעות מכשירים מיוחדים.

בשיטת הרמת סינוס סגורה מחדירים כבר באותו מעמד את השתל הדנטלי, וממתינים כ 5 עד 6 חודשים עד לקליטת השתל הדנטלי.

bottom of page